Terapi mod lavt selvværd

Når du har lavt selvværd, tvivler du på dig selv uanset hvad livet har at tilbyde dig. F.eks. kan du tro at ​​du bliver kritiseret af andre, når det ikke er tilfældet. Denne måde at tolke ens oplevelser på, kan resultere i en generel ligegyldighed overfor ens liv og gøre at man giver nemt op. Lavt selvværd kan manifestere sig som både psykiske og sundhedsmæssige problemer på forskellige måder.

Lavt selvværd er ikke noget du er født med, men noget du har lært. Årsagen til lavt selvværd kan være barske barndomsoplevelser eller andre traumatiske begivenheder opstået i voksenalderen. Det at være opmærksom på dette, er derfor dit første skridt. Den anden fase består i at øge dit humør ved at acceptere dig selv på godt og på ondt. Livet er fuld af dualiteter, og ligeledes har vi vores styrker og svagheder.

Mennesker, der har lavt selvværd med tilhørende psykiske problemer kan være tilbageholdende eller bange for at søge behandling. Etablering af korrekt diagnose og at udforme en passende behandlingsplan er yderst vigtigt. Gennem kooperative sessioner med din terapeut, kan du få hjælp til at begynde at genopbygge dit perspektiv i retning af dig selv og livet selv. Mange psykiske problemer kan mindske betydeligt eller forsvinde helt ved blot at forbedre ens selvværd.