OCD behandling, symptomer og tvangstanker

Når du lider af Obsessive Compulsive Disorder (OCD eller obsessiv-kompulsiv sygdom), sidder dit sind fast på en bestemt tanke eller et billede, som genspilles i dit sind, uanset hvor hårdt du prøver at stoppe det. Du kan også opleve at gentage de handlinger igen og igen på en rituel måde. Oftest ønsker du ikke at have disse tanker eller udføre disse handlinger, men desværre har du ikke kontrol over dem, da de opstår helt ufrivilligt. Den følelsesmæssige belastning af disse gentagne tanker og adfærd kan være ganske intens som oftest irritation, frygt og intense følelser af bekymring.

OCD begynder normalt omkring slutningen af ​​ungdomsårene eller i starten af voksenlivet, dog kan små børn og teenagere også blive påvirket.

Eksempler på OCD tvangstanker er:

* Frygt for forurening fra snavs eller bakterier

* Overdreven tvivl om religion

* En trang til at bekende, fortælle, eller stille spørgsmål

* Seksuelle tanker, der trænger ind på dagligdagen

* Et behov for at have objekter organiseret på en særlig måde

* Selvskade eller tab af kontrol over aggression

Eksempler på OCD tvangshandlinger er:

* Arrangere eller opstille genstande

* Optælling

* Kontrol

* Vask

* Hamstring

* Gentagne handlinger

Det er vigtigt at huske på at blot fordi du har tvangstanker eller udfører kompulsiv adfærd betyder det ikke, at du har obsessiv-kompulsiv sygdom. Derimod hvis du lider af OCD, så kan disse tanker og adfærd forårsage ubehag og lidelse, tage alt for meget tid, og forstyrre dit daglige liv og relationer. Hvis de gør det, er det tid til at overveje behandling.

OCD er en lidelse, der kan behandles. Regelmæssig psykologisk behandling kan hjælpe enormt i at reducere hyppigheden og sværhedsgraden af ​​OCD symptomer og hjælpe med at få dit liv tilbage på sporet.