Terapi mod stress

terapi mod stress

Det er uundgåeligt at have et vist niveau af stress i vores liv, men for meget kan være skadeligt. Vores kroppe reagerer på stress forskelligt, ved f.eks. forhøjet blodtryk og øget hjertebanken. Hvis du lider af hjertesygdom eller forhøjet blodtryk, så er stress meget farligt for dit helbred. Faktisk kan for meget stress være årsag til fysiske og psykologiske problemer, selv for folk i god form.

Du mærker den værste form for stress på de tidspunkter, hvor du føler dig hjælpeløs over for dine problemer. Det fører måske til depression, anspændthed, angst og andre psykologiske problemer som også kan have fysiske symptomer i form af fysiske smerter, søvn forstyrrelser, halsbrand, besværet vejrtrækning og at tabe eller tage på i vægt ukontrolleret.

At udøve afslapningsmetoder, meditationer, dybe vejrtrækninger, en bedre diæt og motionere mere kan hjælpe dig med at reducere symptomer på stress. Men for at håndterer stress effektivt så er det første og vigtigste trin at anerkende de situationer som forårsager stress. Derfor, hvis du søger efter bæredygtige og vedvarende måder at håndtere din stress, så kan konsultationer med en terapeut hjælpe dig med dette på et dybere niveau og give dig den fulde kontrol tilbage.